A nyílászáró garanciákról

Tekintsük most át, hogy egy nyílászáró csere vagy új nyílászáró és beépítés esetén milyen átlagos garanciákkal tudunk számolni. Nos, az alábbi jónak mondható garanciális feltételekkel szokás vállalni mind a beépítésre megvásárolt nyílászárók, mind pedig a szakszerű beépítés esetén.

Ha műanyag nyílászárót választunk, akkor a garancia idő általánosan 12 hónap, vagy a vállalkozói szerződésben lerögzített időtartam, ezek a műanyag ablakok, ajtók szerkezeti elemeire szólnak (ez lehet a vasalat, keret, szárny és az üvegszerkezet). Fontos tudni, hogy a garancia csak rendeltetésszerű használat mellett érvényes, a megfelelő működés garanciája csak erre szól. A garanciális időt a nyílászárók átadásának napjától számítják. A szavatossági idő 60hónap, ez azt jelenti, hogy ezen időtartamon belül a forgalmazó és /vagy gyártó arra vállal szavatosságot, hogy az átadás pillanatában a nyílászáróknak semmilyen rejtett szerkezeti hibája nem volt, és 60 hónapig garantálja az eladott nyílászárók utáni alkatrész utánpótlást.

Ha a vásárlás során árnyékolástechnikai eszközöket is vásároltunk, a garancia ideje szintén 12 hónap lesz, viszont a szavatossági idő 12 hónapig tart.
A nyílászárók beépítésére vállalt garancia minimum 12 hónap, de a jobb vállalkozások megadják a 24 hónapot is. A beépítés garanciája alatt a szigetelés maradandóságát, a rögzítést, a vízzárást, és az esztétikumot értjük.

A szerződések megkötése után az ajtók és ablakok gyártása azonnal megkezdődik, az elkészülés határidejét a szerződésnek tartalmaznia kell. Amikor az nyílászárók elkészülnek, a vállalkozó időpont egyeztetést kezdeményez a beépítés időpontjáról. A gyakorlott szerelőcsapat a megbeszélt napon már a reggeli órákban megérkezik, és amennyiben a beszerelésre elegendő szabad hely áll rendelkezésre, akkor a nyílászárók átadása- átvétele után azon nyomban megkezdik a munkát.

A szakemberek a beépítés során csakis modern szerszámokat és a legjobb szigetelő- és rögzítő anyagokat használják fel. Először a tokok előfúrása történik meg, ezután ékeléssel szükséges beállítania tokok vízszintes és függőleges helyzetét. A tokokat nagyon erős csavarokkal rögzítik, majd a tok és az falnyílás közötti réseket minőségi PUR habbal tömítik be. Ezután jöhet a szárnyak felhelyezése és a finombeállítások elvégzése, ami a folyamat utolsó fázisa. A beépítés a szegőlécek, párkányok és redőnyök felhelyezésével zárul.

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!