A több természetes fényért sokan szeretik a tetőtéri ablakokat

A tetőtéri nyílászárónál az esetek túlnyomó részénél az ablakok kialakítása meglehetősen változatos és egyedi. A beépítésre kerülő ablak főként a tető formájától, valamint a tetőtérben már meglévő, vagy éppen kialakítani kívánt fényviszonyoktól függ.

Fontos, hogy nagyon odafigyeljünk a fény eloszlására, ilyenkor elsődleges az, hogy milyen és mekkora tárgyakat és helyeket akarunk természetes fénnyel bevilágítani, de azt is fontos eldönteni, hogy adjon e kitekintési lehetőséget a nyílászáró, vagy sem.

A tetőtéri ablakokiránti igény folyamatosan nő, hiszen ma már minden újonnan megépült épületben és házban szinte kivétel nélkül beépítik a tetőteret, ami a belső építészek számára is nagyon érdekes kihívást tud jelenteni. A tetőtéri ablakoknak hála az eddig kihasználatlanul hagyott padlásterek is belakhatóvá váltak és lehetőséget teremtettek egy otthonos gyermekszoba, pihenőszoba, vagy dolgozószoba kialakítására.

A tetőtéri ablakok természetesen választhatók mind a három népszerű alapanyagból, a fa ablakok, amennyiben kiváló minőségű és válogatott alapanyagokból készülnek, nemcsak meleggé és természetessé varázsolhatják tetőterünket, de kellő mértékben ellenállnak az időjárás viszontagságainak is. A műanyag ablakok főként a kedvező árfekvésükkel hódítanak, de a tartósságuk és minőségük nagyon jól közelíti, sőt bizonyos esetekben el is hagyja a fa társaiknál megszokottakat. Az alumínium tetőtéri ablakok az igényesebbek kedvence, az áraik magasabbak a fa és műanyag nyílászáróéknál, viszont jóval tartósabbak és a kialakításuk minősége is magasabb színvonalat képvisel, a helyiségnek pedig bizonyos exkluzivitást kölcsönöznek.

A tetőtéri ablakok rendelhetőek a mindenki által ismert kilincses, vagy manuális nyithatósággal, de természetesen korunk fejlettségéhez idomulva megvásárolhatók kézi elektromos távműködtetéssel is. A kényelmes vagy praktikus használhatóság szempontjából rendelhetőek felső vagy alsó nyitószerkezettel is.

A kiválasztás során érdemesebb a magasabb minőséget képviselő nyílászárót választani, olyan cég termékét, amely garantálni tudja az általa gyártott termék tartósságát, az elvárható biztonságot, a hőszigetelő képesség magas színvonalát, és a funkcionalitást.

A műanyag és alumínium ablakok nagyon minimális karbantartást igényelnek, viszont a fa ablakokat a természetes hatásuk miatt keresik sokan. A kiválasztás során az esztétikum, az ár és a praktikusság között célszerű megtalálni valamiképpen az egyensúlyt.

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!