Ablakcsere folyamata tégla épületben

Ha téglaépületben szeretnénk kicseréltetni a nyílászárókat, akkor az ablakcserét végző vállalkozóval fontos letárgyalni a pontos méreteken kívül az esetleges sérülések utáni helyreállítások ügyét is. Kérdezzük meg, hogyan fog zajlani pontosan a nyílászárók cseréje, és a munkák során előforduló vakolat sérülések javítását elvégzi e a cserét végző vállalkozó. Fontos ezt tisztázni, mivel ebből szokott lenni a legtöbb probléma abban az esetben, ha a vállalkozóval megkötött szerződésben a helyreállítás nincs benne, viszont a megrendelő ezt a munkát természetesnek veszi. Tehát kérdezzünk erre rá mindenképpen, és ha nem végzi el a helyreállítást, akkor kérdezzük meg azt, hogy tud e ajánlani erre a feladatra mesterembert, vagy pedig nekünk magunknak kell embert szerezni erre a munkára.

Az ablakcsere lefolyása téglaépületben az alábbiak szerint szokott zajlani. Megérkeznek az új nyílászárók, és a beépítést végző szakemberek. Ezután elsőként leveszik a régi ablakok szárnyait, ezután a régi tok kibontását kezdik el a falból. Ez a munkafolyamat jár a legnagyobb kosszal. Az elszállításra váró kibontott anyagokat mind egy előre megbeszélt helyen gyűjtik össze. Amennyiben a az ablaknyílást kellően megtisztították, megkezdődhet az új ablakok beszerelése, először az új tokot csavarozzák be a falba. Ezután következhet a fal és a tok közötti rész kitöltése a megfelelő hőszigetelő anyaggal, majd PUR habbal fújják ki a még megmaradó részeket. Miután a PUR hab kellően megszáradt, a külső és a belső párkány felhelyezését végzik el a szakemberek, és az új műanyag ablakok helyére illesztése is megtörténik.

Ezután kell elvégezni a helyreállítási kőműves munkákat,ha a belső vakolat sérült a bontás közben. Az igényektől, vagy a sérüléstől függően ez gletteléssel vagy gipszkartonozással is megtörténhet. Ha gipszkartonozással hajtják végre a helyreállítást, a helyszíntől függően plusz hőszigetelés kerülhet a gipszkarton alá. Ha rendeltünk reluxát, redőnyt vagy reluxát, akkor ezeknek a felszerelése következhet. A beszerelési és helyreállítási munkák befejeztével a törmeléket és szemetet szedik össze a munkások, majd ezeket és a kiszerelt régi nyílászárót felpakolják a teherautójukra vagy konténerbe, és elszállítják. A munkák ezzel a mozzanattal lesznek késznek mondhatóak.

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!