Ablakcsere panel-és téglaház estén is más és más

Az ablakcsere panel- és téglaház esetén is eltérő kihívást igénylő munka, hiszen az illesztési hézagok eltüntetése teljesen másképpen történik. Ajánlatkéréskor, érdeklődéskor ezt a kérdést biztosan fel fogják tenni a cégnél, ahol éppen érdeklődünk.

A hézag elkerülése az ablakcsere panel- és téglaház esetén is elkerülhetetlen

A régi ablakok újra cserélése során elkerülhetetlen hogy hézagok keletkezzenek, vagy ne lenne a cserénél némi javítási munkálat. Panelházak esetén vastag vakolással egyáltalán nem kell számolni, hiszen rávakolást nem végeznek a szakemberek. A vakolatlehullás ebben az esetben biztosan nem fog bekövetkezni. A falazat természetesen itt is sérülhet. A tapéta, a csempe is károsodhat némiképp, de a vakolatnak semmi baja nem lesz. Az ablakcsere tehát ebben az esetben problémamentesebbnek mondható és a hézagok eltüntetése sem túl bonyolult. A keletkező vékony kis hézagokat elég pur habbal feltölteni és a kötelező szilárdulási idő leteltével a pur hab már tökéletesen ellátja feladatát. A felesleges purhabot minden esetben le kell vágni, el kell távolítani. Ezután már csak a tapétázás vagy a csempézés várat magára. A beton és az ablak közötti rések elfedésére a takarólécek szolgálnak. A régi fa ablakok cseréje után biztosan maradnak rések, hiszen az új műanyag nyílászáró, sokkal keskenyebb lesz. Ezek eltűntetésére a párkányok újrafestése előtt glettelés szükséges.

Mikor érdemes a hőszigetelést elvégezni?

Az ablakcsere panel- és téglaház esetében is a hőszigetelés elvégzése előtt kell, hogy megtörténjen. Az utólagosan történő hőszigetelés alkalmával a szakemberek minden esetben elvégzik a szükséges vakolási feladatokat. A hőszigetelés után felkerül a hőszigetelő réteg. Ilyenkor a felkent vakolást körbe kell vágni és azt a cserét követően muszáj helyrehozni. A tok és a hőszigetelő rések eltűnnek, hiszen azokat glett anyaggal betömik.

Hogyan történik az ablakcsere, ha téglaépületről van szó?

Téglaépületek esetében az ablakcsere egy picivel körülményesebben zajlik, hiszen az ablak mindkét oldalán megtalálható a vakolás. A munkafolyamat során a legtöbb esetben természetesen nem esik baja a külső vakolatnak, de azért nem árt az óvatosság. A bent lévő ablakokat mindig befelé emelik ki, így óvják a szakemberek a külső vakolatot. Amennyiben a régi vakolat már elvesztette régi jó szilárdságát úgy a töredezés elkerülhetetlen, sőt még az is előfordulhat, hogy lemállik a vakolat.

A belső vakolatról azonban elmondható hogy szinte minden alkalommal sérül. a függőleges síkból minél kisebb vakolat megy tönkre, annál jobb helyzetben vagyunk. Ha már eleve egy modern ablak cseréje történik meg, akkor a kár is kisebb lesz, tekintve, hogy kisebb a felület, ami érintkezik a fallal. Ha nem sérül meg a függőleges falfelületen lévő vakolat, akkor elég egy gletteléssel rendbe hozni. Ezt maguk a megrendelők is el tudják végezni, ehhez nem feltétlenül szükséges szakember.

Tokbontás nélküli ablakcsere panel- és téglaház esetében

Ezt leginkább egy felújítási munkálatnak tekinthetjük, hiszen nem történik meg a komplett ablak kicserélése. A tok ezekben az esetekben mindig bent marad és az ablakszárnyak cseréje történik meg. A zsanérokat levágják és a régi tokba teszik be az új modern műanyag ablakszárnyakat. Ez azonban többnyire felemás megoldást jelent.
Az ablakcsere panel- és téglaház esetében is nagyon rugalmasan elvégezhető, ám ehhez mindenképpen szakember segítségét érdemes igénybe venni!

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!