Ablakcsere télen – lépésekben

Többen gyanakodva fogadják azt, hogy az ablakcsere télen is megvalósítható.

A hidegebb időszakban kevesen ugranak neki egy ablakcserének pedig az ablakcsere télen is elvégezhető, minden további nélkül. Mindenkiben az a félsz van, hogy éjszakára ablak nélkül maradnak. Ha megbízható céget választunk az ablakcserére, akkor ilyen biztosan nem fordulhat elő. A hosszan nyitva maradt ablakok illetve a rés is sokakban aggodalmat kelt, hiszen egész nap hűl a lakás. Ablakcsere esetén azonban ez biztosan nem lesz így, hiszen az ablaknyílás csak minimális ideig marad fedetlen a munkálatok során.

Sokan úgy vélekednek, hogy az ablakcserék alkalmával használatos purhab képtelen jól megkötni a hideg időszakban, viszont nem véletlenül találták ki a fagyálló megoldásokat a szakemberek. Most nézzük meg részletesen, hogy miből gondoljuk, az ablakcsere téli időszakban is elvégezhető.

Ablakcsere télen – lépésekben

Nagyon fontos, hogy a hideg időszakban csak egyenként szabad az ablakcseréket elvégezni. Így nem fordulhat elő olyan eset, hogy a munkaidő végén nyitott ablakréssel marad a lakás, mert a szakembernek lejár a munkaideje. Amikor az előző ablak már teljesen a helyén van, csak utána kezdenek el dolgozni a következő ablakkal. Nem kell attól félni, hogy ablaknyílással kell átvészelni az éjszakát.

Tévhit a lakás kihűlésekkel kapcsolatban

Számtalan olyan vásárló van, aki azért nem vállalja az ablakcsere télen megoldást, mert fél a lakás kihűlésétől. A bútorok, a falak belső felületei és a tárgyak csak kicsi mértékben hűlnek le egy ablakcsere alkalmával. Több szakember is folyamatosan mondja, hogy télen mindig intenzívebben kell szellőztetni és többször, gyakrabban. Nem kell az ablakokat egész nap bukóra állítani, hiszen az folyamatos lehűlést fog okozni, azonkívül a fűtésszámla is emelkedik.

A két csere között, azaz a régi kiemelése és az új behelyezése között csekély időeltérés van, ezért ez biztosan nem fogja lehűteni a lakást. Olyan lesz ez, mint egy intenzív gyorsszellőztetés. A külső vakolat – még ha az ablakcsere télen is történik meg – ennél a munkálatnál nagyon ritkán sérül meg, hiszen az ablak kiemelése a lakás irányába történik meg. Léteznek ma már fagyálló vakolatok, így végső soron azzal helyre lehet hozni a hibákat.

Hogyan lehet a purhabot használni a téli időszakban?

Gyakorta gondolják azt a vásárlók, hogy a purhab nem szilárdul meg télen. Ez így is van, de a téli, azaz a fagyálló változata már igen, így az ablakcsere télen is nyugodtan elvégezhető. Nagyon gyorsan képes megkötni a téli purhab, ezért az ablakok nagyon gyorsan a helyükre kerülhetnek. A purhab maradványait is nagyon gyorsan el lehet majd távolítani.

Láthatjuk, hogy a téli időszakban történő ablakcsere nem is olyan veszélyes, mint amilyennek sokan gondolják. A lényeg, hogy felkészült csapatot kérjünk fel a munka elvégzésére, lehetőleg olyanokat, akik nem az első téli munkát végzik. A téli fűtési szezont végig vezényelni a rossz nyílászárókkal rengeteg kidobott pénzt jelenthet. A téli ablakcsere csak hasznot hozhat a családoknak. Nem kell minden rosszindulatú pletykának bedőlni, egyszerűen neki kell állni a megfelelő szakember megkeresésének és a munka sokkal gyorsabban elvégzésre kerül, mint azt valaha gondoltuk volna.

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!