Amit még megtudhat a belső tokos redőnyökről

Általában széles választékban, egyedi méretben készülnek, de megvásárolhatóak előre legyártva is. A belső tokos redőnyök természetesen felszerelhetőek már meglévő ablakokra, ajtókra is.

A belső tokos redőnyök, akár műanyagból, akár alumíniumból készülnek, minden esetben a nyílászárók fölé kerülnek elhelyezésre. A felszerelésük nem csak utólag történhet, hanem az ablakok és ajtók beszerelésével egy időben is felhelyezhetőek. Egy direkt erre a célra szolgáló klipsz segítségével teremtik meg a kapcsolatot a redőnytok és a nyílászáró között, ez a kapcsolódás egyébként statikusan is megerősíti az ablak szerkezetét. A redőny tokjának a helyiség beltere felé van kiterjedés, így a felszerelésük is belülről történik. Vannak olyan ráépíthető redőnyrendszerek is, amelyek belső és külső vakolóéllel is elláthatóak, így 38 centiméteres falvastagságig ki lehet egészíteni a tok szélességét.

A műanyag belső tokos redőnyöket kamrás szerkezettel látják el, a hőszigetelésük általában hungarocell, vakolóéllel is elláthatóak. A tokban csapágyazott tengely szolgál a redőny lamelláinak a finom mozgatásához, igény esetén mobil szúnyoghálóval kombinálható. A zajcsillapítását fésűs vagy lefutó gumírozással érik el, a műanyagból készített redőnyök cellás szerkezetű műanyag lécekből készítik a lamellákat, amik UV stabilak. Ha a belső tokos redőnyöket alumíniumból készítik, akkor kamrás szerkezettel látják el, a minél jobb hő- és hangszigetelés érdekében poliuretán habtöltéssel látják el, a lamellák alumínium lécekből készülnek.

A belső tokos redőnyök működtetése főként a könnyebb műanyag szerkezet esetén könnyen megoldható kézi mozgatással zsinóros vagy gurtnis kivitelekben, de rendelhetőek akár egyszerű fali kapcsolású motoros kivitelben is, vagy a még igényesebb távirányítóval vezérelhető, sőt programozható kivitelekben is. A redőnyrendszerek automatizálhatóak is, ami a nagyobb felületeknél, a redőnyök átlagtól nagyobb súlya miatt a nehézkes manuális működtetés helyett sokkal jobban működtethetőek motorok segítségével.

Ezek a rendszerek akár külön-külön is mozgathatóak távirányító segítségével, és ha a pénz nem akadály, nagyon magas fokon automatizált redőny rendszerek is rendelhetőek akár egyedi kívánságok alapján is

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!