Hőszigetelés redőnnyel

Az energiatakarékos ablakokkal felszerelt ingatlanok hőszigetelése még tovább javítható a külső árnyékolástechnikai eszközök alkalmazásával. A megfelelő redőnytípus kiválasztásánál az igényeinket, a lakás speciális adottságait.

Műanyag nyílászáró árak, redőnyök - Real Ablak Kft

A régi, hagyományos faredőnyöket egyrészt csak az építkezésnél lehet beépíteni, másrészt ma már nem elégségesek sem a hő-, sem a hangszigetelő tulajdonságaik, így nem csoda, hogy az újabban kifejlesztett lényegesen olcsóbb műanyag redőnyök nagymértékben átvették helyüket, már csak azért is, mert akár utólag is könnyen felszerelhetőek.

A műanyag redőnyök hőszigetelő tulajdonságai jobbak, mivel üregesek a lamelláik. Kisebb súlyuknak köszönhetően a kézi mozgatásuk is lényegesen könnyebb. A lamellák kialakítása lehetővé teszi, hogy leengedett állapotban maximális sötétséget biztosítsanak.

A műanyag redőnyökkel szemben az alumínium redőnyöknek még további előnyeik vannak, ezért ezek is egyre jobban kedveltek. A tartósság terén egyértelműen jobban teljesítenek, és mivel sokkal erősebbek, a biztonsági kívánalmaknak is jobban meg tudnak felelni, mivel betörni lényegében nem lehet ezeket. Az időjárás szélsőségeivel szemben is sokkal ellenállóbbak, elszíneződés nincs, a káros napsugarak nincsenek hatással rájuk, törések, repedések nem fordulnak elő, és a deformálódás is kizárt. Az alumíniumból lényegesen nagyobb fesztávú redőnyök is elkészíthetőek, a műanyag redőnyökhöz képest akár kétszeres is lehet a méretbeli különbség felső határa.

Mindettől függetlenül a fa kedveltsége nemcsak az ablakok esetében, hanem a redőnyöknél is újra növekvő tendenciát mutat, az elkészítésüknél követelmény a megfelelő minőségű fafajták alkalmazása, amelyek az időjárási változásokat jól tűrik. A fa redőnyök keresettsége egyértelműen az esztétikusabb megjelenésüknek köszönhető, sokan szívesen áldoznak erre nagyobb pénzösszegeket.

A redőnyökkel kapcsolatban meg kell említeni, hogy egyre többet rendelnek rovarhálós változatban. Ez tavasztól őszig rendkívül praktikusan kihasználható, és emeli a lakás komfort érzetét. A szabad levegő akadálytalanul áramolhat, míg a kellemetlenkedő rovaroknak, szúnyogoknak esélyük sincs a lakásba való bejutásra. Az újabb fejlesztésű szúnyoghálók az esztétikum terén sem hagynak kívánnivalót maguk után, hiszen alig láthatóak, így az ablakok kinézetét nem rontják le.

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!