Miért nem érdemes az olcsó műanyag nyílászáró megvásárlása mellett dönteni?

Sok esetben nem a legjobb választás az olcsó műanyag nyílászárót megvásárolni, hiszen az ár mellett vannak egyéb más szempontok is, amik kulcsfontosságúak lehetnek egy vásárlásnál. Egy teljes lakás nyílászáró cseréje nem kis felelősség és alapos megfontolást igényel. Ilyenkor már jelentősebb a befektetendő összeg nagysága is. A műanyag nyílászárók között akad olcsóbb és drágább megoldás is. Az olcsóbbak között nemritkán találkozni olyan ajánlattal, amely már szinte az irrealitás határát feszegeti. Sokszor még a forgalmazók sem nagyon értik, hogyan lehet ennyire olcsón adni egy nyílászárót.

Az olcsó műanyag ablak profilja

Még egy 5 kamrás profil is elképzelhető hogy nagyon silány minőséget képvisel, de sajnos, amikor laikusként vásárlás előtt állunk ezt nem tudjuk. Mi csak azt látjuk, hogy 5 kamra, hőáteresztő üveg és olcsó…
Ennél az esetnél is, mint a többinél a profil kialakítás a lényeges. A teljes hőszigetelési mutató szempontjából a légkamrák között helyet kapó falak vastagsága a legfontosabb. Egy fal minél vastagabb annál jobban szigetel és annál szilárdabb. Falvastagság szerint A és B kategóriát különböztetnek meg a gyártók. Az A minőség a jobb, a B a gyengébb minőség. A B esetében jóval kisebb a falvastagság. Ezek azok a dolgok, amik elsőre nem derülnek ki olcsó műanyag ablak vásárlása esetén. Nem is nagyon verik nagydobra, ezért érdemes érdeklődni az adott üzletben, szaküzletben. A szakemberek minden kérdésre válaszolnak, de ehhez kérdezni kell.

A vasalat minősége nem elhanyagolható

Az olcsó műanyag ablak esetében legtöbbször a vasalat az, ami nem megfelelő. A minőségük teljesen eltér egymástól, de ez gyártónként eltérő. Érdemes az aktuális fórumokat végigolvasni és máris jártasabbak leszünk a témában. A független vélemények nagyon fontosak és sok felesleges pénzkidobástól kímélnek meg mindenkit.

Szakemberek szerint is a vasalat az, amely a nyílászárók egyik legfontosabb része, hiszen ez alapjaiban is meghatározza, hogy a kiszemelt nyílászáró milyen minőséget képvisel. Finombeállítás egy rossz minőségű vasalat esetén kivitelezhetetlen. Ha akadás áll fent akkor azonnal szakembert kell hívni, hiszen csak ő az, aki ezt a problémát orvosolni tudja. Érdemes inkább a jobb minőségű vasalat mellett letenni a voksunkat, ha nem akarunk időszakosan különféle problémákba ütközni. Az olcsó műanyag ablak kínálatban nagyon nehéz olyant találni, amelynek a vasalata megfelelő minőséget képvisel.

Mire jó a merevítés?

A műanyag ablakok mindegyike merevítéssel rendelkezik, ebbe az olcsóbb darabok is beletartoznak. Mivel a merevítés acélból van, ezért az teszi stabillá a szerkezetet. Sajnos olyan olcsóbb megoldás is létezik, amely már a szárnyprofilban ezt a merevítést nem tartalmazza csak a tokban. Ez nem túl előnyös, hiszen a stabilitás már nem lesz megfelelő.

Ha elsőre rátekintünk egy olcsóbb nyílászáróra, akkor ezek a problémák fel sem fognak tűnni, csak alapos tanulmányozás alapján lehet rájönni, hogy miért olcsó az olcsó. A kedvező áru, ám minőségi termékek mellett érdemes a voksunkat letenni, nem érdemes a túl olcsó nyílászárókkal bajlódni, mert nem lesz kifizetődő. Sokan csak később jönnek rá, hogy valójában mit is vásároltak, már akkor, amikor használják a szerkezeteket és először hívják ki a szakembert, aki valószínűleg el is fogja mondani a véleményét az adott nyílászáróról.

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!