Műanyag ablak beszerelésével 30%-os fűtési költség megtakarítást érhet el

Ma talán a műanyag ablak, az, amely a legismertebb és a legkedveltebb a vásárlók körében. Számos olyan tulajdonsággal bír, amely nem tudja letaszítani a trónról. Az alumínium ablakok és a fa ablakok is háttérbe szorultak az elmúlt években. Mivel energiahatékonysága és alacsony hőátbocsátási értéke rendkívüli ezért nincs is nagyon min csodálkozni.

Az ablak profilok több kamrával felszereltek. Minél magasabb a kamra szám, annál nagyobb hőszigetelésre képes. Az olcsóbb termékek között azonban akadnak olyanok, amelyeknél a kamra falak meglehetősen vékonyak lehetnek. Az olcsóbb termékeket inkább messzire kerüljük el.

Általában az 5, 6 vagy akár 7 kamrás ablakok azok, amelye minőséget képviselnek ma a piacon elérhető kínálatból. Ezeknél a nyílászáróknál már az üvegfelület is tökéletes hőszigeteléssel készül. Általában az üvegezése hármas, így az ablakok akár 0,5-es hőátbocsátási értékkel is rendelkezhetnek.

További előnyök a műanyag ablak esetében

Ár-érték arányban is verhetetlenek és jelenleg semmilyen más megoldást nem ismernek, amelyek felvehetnék velük a versenyt. Az alacsony árak mellett csak az előnyös tulajdonságokat lehetne hosszan sorolni. A fa ablakoknál akár 25%-kal is olcsóbbak, ha azonos méretben és minőségben hasonlítjuk össze őket. Az alumínium ablakok pedig kifejezetten a legdrágábbak közé tartoznak.

A műanyag ablak várható élettartama a gyártók és a szakma szerint is bőven eléri az 50 évet. Most még a beépítésre került ablakok csak pár éve jelentek meg, így bizonyosak nem lehetünk benne, csak hihetünk a gyártóknak. Vetemedés teljesen kizárt a műanyagnál, ezért nem is tudjuk pontosan, hogy vajon 50 év múlva milyen probléma lesz az, ami majd indokolja az ablakcserét. Talán inkább a divat lesz az, amely befolyásolja majd ezt a folyamatot. Korszerűbb és újabb megoldásokat fognak kínálni számunkra a gyártók és bizony el-el fogunk csábulni egy-egy újabb ablak láttán.

A karbantartás teljesen szükségtelen a műanyag részeknél viszont a vasalatoknál nagyon fontos. Félévente, évente érdemes megolajozni, illetve oda kell figyelni arra, hogy a műanyag ablak finombeállítása is mindig időben megtörténjen. Az időjárás viszontagságai ellen a tömítéseket is érdemes karbantartani egy olajozás erejéig. Valamint nagyon oda kell figyelni, hogy a tisztítása karcmentes tisztítószerrel történjen és puha ronggyal.

Másik óriási előnye a műanyag ablak választásának az a környezetkímélet. Az elöregedett ablakokat idővel újra lehet hasznosítani, így a környezetterhelése is csekély. Teljes élettartamuk alatt energiafogyasztás csökkenés lesz tapasztalható, tehát a környezetvédelem ezen a fronton is megvalósul. Azok a vásárlók, akik a műanyag ablakok mellett teszik le a voksukat 100 százalékosan környezettudatos gondolkodásúak.

Érdemes vásárlás előtt alaposan átgondolni, hogy mekkora megtakarítást szeretnénk elérni és a szakemberek még abban is képesek segíteni, hogy kiszámolja tulajdonképpen hány év alatt térül meg a befektetése. Mert ez az! A műanyag ablak befektetés. A fűtésmegtakarítás jelentős lesz ezt garantáljuk, így a családi kasszákban is hónapról hónapra több pénz marad bent, amely sokkal értelmesebb dolgokra is fordítható.

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!