Műanyag ablakcsere szerződésről, amit tudni érdemes

Egy ablakcsere szerződés megkötésekor több hibát is lehet követni, sok fontos pontra szükséges odafigyelni, hogy végül mindkét fél elégedett lehessen.

Fontos, hogy a szerződés végleges formáját csak akkor érje el, ha már a helyszíni felmérés is megvolt, és már minden dolog megbeszélésre került. Ne essünk abba a hibába, mint sokan, akik szerint a szerződés csak egy szükséges rossz, és emiatt gyorsan szeretnek túl lenni rajta. Pedig, ha bármikor is probléma merülne fel, csak ennek birtokában tudjuk érvényesíteni jogainkat. És pontosan emiatt kell minden részletre kiterjedően megírni a szerződést, amelyben mindkét fél védelmet élvezhet a másik gondatlansága ellen.

A szerződésben fontos, hogy tételesen legyen felsorolva a beépítés és a termék ára is, így a fizetés pillanatában senkit sem érhet már meglepetés. Léteznek ugyanis olyan forgalmazással foglalkozó cégek, amelyek a honlapjukon feltüntetett árba nem vesznek bele olyan tényezőket, melyeket a megrendelő viszont teljesen természetesnek venne. Még egy ok, hogy még a szerződés elkészülte előtt maximális részletességgel legyen megbeszélve minden részlet.

A beépítésre és a termékre külön szerződés is köthető, de azzal sincs semmi gond, ha egy szerződés tárgyalja mindkettőt, a lényeg a részletességen és egyértelműségen kell, hogy legyen.

A szerződés egyik fontos része a fizetési feltételek, a határidő pontos leírása, ezen kívül tartalmaznia kell még a beépítés teljes árát, a termék árát, és az esetlegesen felmerülő plusz költségeket. Ezen kívül nagyon fontos rész még a garancia szabatos leírása, főként a megrendelő számra, ugyanis kizárólag ennek birtokában tudja érvényesíteni jogait az esetlegesen előforduló garancia hatálya alá eső javításokra. Erre az esetre természetesen van külön garancia levél, de az csak a szerződéssel együtt lesz elég a javítások érvényesítésére. A garancia mértékében előfordulhatnak bizonyos különbségek, főleg akkor, ha a forgalmazó cég és a beépítést végző cég nem ugyanaz, tehát ezt is fontos előre tisztázni.

A legjobb esetben mind a beépítést végző és a műanyag nyílászáró forgalmazója már nagy tapasztalattal rendelkezik, és egy tökéletesen kialakult mintával rendelkezik a mindkét fél számára megfelelő szerződések terén, sőt, arról hajlandó részletes felvilágosítással is szolgálni.

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!