Tanácsok beltéri ajtók és ablakok vásárlásához

Amikor betérünk egy nyílászáró forgalmazással foglalkozó boltba, a szakkereskedő a legjobb esetben úgy fog ablakot vagy ajtót ajánlani a számunkra, hogy előbb megkérdezi, hogy mekkora összeget tudunk szánni a nyílászárók megvásárlására. Ez a tisztességes hozzáállás a kerekedő részéről, ha tudja a nyílászáró vásárlás keretösszegét, és ahhoz a számhoz választja ki a lehető legjobb minőségű ablakokat és ajtókat. Természetesen fontos az is, hogy a kezdet kezdetén szakszerű és megfelelően részletes szaktanácsadásban részesítse a vásárlót, és az épület tulajdonságainak, főként energetikai jellemzőinek ismeretében elmondja véleményét a szerinte legmegfelelőbb nyílászárókról, de a vásárlót nagyobb kiadásokba hajszolni, mint azt ő eredetileg tervezte, az meglehetően visszás helyzeteket is szülhet.

Szempontok amit mindig vegyen figyelembe

Sok kereskedő azonban rögtön az ő elképzelései szerinti legjobban hőszigetelő ablakot vagy ajtót ajánlja, amiről később még az is kiderülhet, hogy az adott épülethez túlságosan jó hőszigetelő tulajdonságú, vagyis feleslegesen fizeti meg a vevő a nagyon jó energetikai tulajdonságokat, mert igazából nem tudja azokat teljes mértékben kihasználni. Lehetséges persze, hogy a kereskedő tényleg a legjobban megfelelő nyílászárót fogja ajánlani a vevő részére, amely mind a lakás energetikai szempontjainak és a vásárló hosszú távú használati szempontjainak is tökéletesen megfelel, viszont ha erre a vevőnek nincs meg az anyagi kerete, és felesleges hitelfelvételbe hajszolná bele magát, akkor ez így nincs teljesen rendben így.

Ablakok és ajtók felszerelései

A vevőnek kell eldöntenie, hogy milyen előnyöket engedhet meg magának és azt is, hogy ezek az előnyök egyáltalán megérik e a számára, a teljes használati időn belül.
Az is sűrűn előfordul, és ez már a vevő hibája is, hogy csak a kereskedő által ajánlott árat veszi figyelembe a vásárláskor, azt, hogy pontosan milyen műszaki tartalommal is bír az adott nyílászáró, nem firtatja. Sok esetben derül ki utólag, hogy a nagy összegért megvásárolt magas műszaki tartalommal rendelkező ablak a vevő szempontjából több felesleges tulajdonsággal is bír, viszont amire a vásárlónak ténylegesen szüksége van, azt nélkülözi.

Vásárlás előtt érdemes legalább két különböző (de a több, még jobb) szakember tanácsát kikérni, és a kapott információkat alaposan átrágni, hiszen döntésünk hosszú évtizedekre lesz meghatározó, és nemcsak anyagi szempontból, hanem kényelmi, használati szempontokból is.

Magas minőségű műanyag nyílászárókat keresel? Vedd fel velünk a kapcsolatot!